Mi a helyzet a 30 körüli korosztály egészségével?

30 éves vagyok. Az én kis naív képzetem szerint kortársaimmal együtt (25-35 évesek) fiatal felnőtt korunk elején vagyunk, tele élettel, energiával, egészséggel. Én ezt meg is élem, valóban így is érzem magam, egészséges vagyok (ténylegesen!), fitt és energikus. Szerintem ez a normális állapot, és nem csak ebben a korosztályban, hanem még ez után is jónéhány évtizedig.

Azonban, ha körbe nézek a kortársaim körében, akár családi, akár baráti, akár ismeretlenek között…hát valami hiba van a rendszerben. A helyzet az, hogy látok és tapasztalok sok mident, csak épp egészséget, fittséget és élettel teli energikusságot nagyon keveset.

Ami meglátásom szerint tovább rontja a helyzetet, hogy a legtöbben nem is tekintik problémának az abnormális állapotokat, és azt hiszik, hogy egyébként egészségesek.

HAHÓ!!! ÉBRESZTŐ EMBEREK!!! Valami nagy gubanc van! Valamit tenni kell!

Kezdjük is rögtön az első legszembetűnőbb állapottal, amivel szinte nap, mint nap találkozom, és ami azt illeti, ezen akadok ki a legjobban:

A túlsúly, az elhízottság NEM (!!!) egészséges!

Lehet, hogy még nincsenek egyéb fizikai fájdalmak, vagy laborral kimutatható eltérések a vérképben, de könyörgöm, józan paraszti ésszel gondokodjunk! (Bocsi a kiakadásért, erre a témára valószínű azért is reagálok érzékenyebben, mert érintett voltam, DE tudatában voltam, hogy ez nem jó, és tettem ellenne, lásd itt)

Mi az elhízás, túlsúly? (itt első körben nem a 2-3 kg plusz súlyról beszélek, hanem az ennél jóval nagyobb terhekről!)

Először is, egy nagyon-nagyon helytelen életmód következménye! Össze-vissza étkezés, mind időben, mind ételekben. Pontosabban ételekben főleg üres kalóriák, rossz szénhidrátokban gazdag ételek folyamatos bevitele (pékáruk, kenyerek, gyors-sütik, itt egy gyros, ott egy pizza vagy egy hamburger, cukros italok és ételek, csokikák, cukorkák, gumicukor, stb). Emellett minimális vagy nulla nyers zöldség, gyümölcs és rost bevitel, szintén minimális tiszta víz fogyasztás, és kevés vagy semmi mozgás. Ja és hogy valami étrend-kiegészítőt fogyszatana az illető, hogy legalább a tápanyagok némiképp pótolva legyenek? Ugyanmár!

Én összességében 18 éves korom óta 20-22 kg-tól szabadultam meg. Azon túl, hogy tudtam, hogy az akkori állapot nem egészséges, mit szépítsem, esztétikailag is csúnya látvány volt. És ehhez jönnek még a környezet „jófej” tagjainak élcelődései, csak hogy lelki oldalról is minden „támogatva” legyen.

Egyszerű megszabadulni a feleslegtől? Nem! Kell hozzá kitartás és változás, vátoztatás, de megéri! Itt találsz hozzá segítséget a tapasztalataimból.

Szóval vissza a kinduló kérdéshez – mi az elhízás még a fentieken túl?

Egy nem megfelelő anyagcsere folyamat (a táplálkozási gonodok miatt – erről itt tudsz többet olvasni) – a szervezet, mivel nem tud kiordítani az abalkon, hogy „Hé Te! Baromira nincs szükségem arra a vacakra, amit épp meg akarsz enni!”, ezért a kényszerből kapott felesleges mennyiségű és rossz minőségű, mesterséges dolgokat (ízfokozók, színezékek, tartósítószerek, állagjavítók, édesítőszerek) szépen elkezdi zsírral körbevonni, kezdetben még a túlélési üzemmód miatt raktároz (ez kb az első 3-5 kg feleslegig tart), majd szépen önvédelemből csomagolja be a felesleget, hogy ne okozzon gondot a szervezet egyéb működésében. (Ezek már a +5 kg feletti részek, ami sajnos egyre több esetben +10-15-20 kg vagy ennél is több túlsúly. És még mindig a 25-35 éves korosztályról beszélünk…)

Ezt meddig tolerálja a szervezet? Nem sokáig. Az alapvető kondíció már egész kis túlsúlynál is romlik (egyre fárasztóbb bekötni a cipőfűzőt…), aztán jönnek az ízületi fájdalmak a túlterhetség miatt, emésztési gondok, étel intoleranciák, cukorbetegség, keringési gondok, daganat…Kinél mikor, az már egyéni – 1-2 év, 5-10 év múlva?

Egy másik igen kényes téma a dohányzás. Egyetlen épeszű indokot se tud senki felsorolni, hogy mi haszna és mi értelme van a dohányzásnak – a tudatos egészségromboláson kívül –, pedig páran próbálkoztak már a környezetemben megmagyarázni, de nem jöttek ki jól belőle….

A fizikai egészségkárosító hatásán túl, egy nagyon komoly probléma van a dohányzással: a függőség. Ahhoz, hogy ezt le lehessen küzdeni, egyrészt kell nagyon erős tudatosság, önfegyelem, akaraterő és jellemerő, másrészt igénybe kell venni külső segítséget! Ez lehet akár egy termék, készítmény, ami segít kivezetni a nikotint a szervezetből (ilyen pl Flavon Green, Flavon Active, Flavon Green Plus), súlyosabb esetben pedig szakembert is érdemes bevonni.

De hát az mennyi pénzbe kerül?!

Értem, és a cigi/hó és /év? Plusz a későbbi vonzatos költségek a kialakult problémák orvoslására, gyógyszerezésére?

Ezen kívül büdös, és sajnos nem csak a füst, hanem maga a dohányos ember is. Személy szerint undorodom attól, amikor valakivel elkezdek beszélgetni és ömlik a szájából, a ruhájából, a mindenéből az a keserű, büdös bagós szag, nőknél meg egyenesen gusztustalannak és igénytelennek tartom.

Nem-dohányzóként el sem bírom képzelni, hogy pl olyan párom legyen, aki dohányzik…nem biztos hogy gyakran csókolnám meg…sőt, inkább soha.

Nem tisztem pálcát törni senki felett. Inkább arra hívom fel a becses figyelmét annak, aki dohányzik, hogy kicsit gondolkodjon tudatosan, előrelátóan, hogy hová vezethet ez, megéri e kivárni, hogy bekövetzezzen 1-2-5-10-20 év múlva a baj.

A fő témához visszatérve, elszomorít, hogy a korosztályom jelentős hányada küzd egyéb súlyos egészségügyi problémákkal is.

Az allergia szinte már hétköznapi dolog – én nagyon nem kellene annak lennie! Az immunrendszer túl van terhelve, egy kis támogatással, méregtelenítéssel igen jelentősen lehet ezen segíteni, és tapasztalataim alapján meg is szüntetni.

Egy másik számomra éthetelen probléma-kör a szív-érrendszeri gondok a korosztályomban: vérnyomás és koleszterin problémák, agyi infarktus, szívinfarktus, érelmeszesedés…Még mindig 25-35 évesekről beszélünk!!!

Ennél cifrább dolgok még a különböző hormonális problémák, a halmozott étel intoleranciák, az állandó vagy igen gyakori fejfájás. Akiknél van már gyerkőc, pl az anyatej idő előtti elapadása, vagy egyáltalán a sikertelen próbálkozások, hogy összejöjjön a baba.

Vesekő problémák, ízületi kopások, csúnya, pattanásos, aknés arcbőr, ekcéma, hajhullás, lassú felépülés egy megfázásból, vírusból, fáradékonyság, idegesség, ingerültség, hangulat ingadozások, stb.

Egy jelentős részét ezeknek a nem megfelelő életmód mellett a stresszes munkahelyi körülmények okozzák, sőt, inkább a kimondatlanul kilátástalan jövőkép és munkahelyi bizonytalanság. Erről itt tudsz részeletesen olvasni.

Kedves Kortársaim! Legyünk tudatosak, és gondoljunk a jövőre! Egyrészt, milyen példát akarunk mutatni a leendő, vagy már meglévő gyerekeinknek? Örülnénk, ha ők úgyan olyan egészségi-, életmódbeli körülmények között élnének majd hasonló korban, mint amiben most mi vagyunk?

Másrészről, milyen egészségi állapotban akarunk élni 50-60-80-100 év múlva? Jobb szenvedni, kiszolgáltatva lenni és nyomorultul élni teherként a gyerekeink nyakán, vagy inkább megtesszük most a szükséges változtatásokat, hogy egészségesen, fitten és energikusan tudjunk játszani az unokáinkkal, a dédunokáinkkal és igazi büszke példaképek tudjunk lenni a szemükben? Én az utóbbit válsztom, gyere és tarts velem!

Hogyan tudsz tenni az egészséged tudatos megtartásáért, vagy visszaállításáért?

Milyen elemei vannak a tudatos életmód kialakításának?

Miért ajánlom tiszta szívvel ehhez a Flavon termékeket?

Nekem milyen tapasztalatim vannak?

Itt tudsz Te is Flavon terméket beszerezni!

A válaszokért és sok értékes tudnivalóért iratkozz fel most a hírlevelemre!

Kérdéseiddel vedd fel velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87

Az oldalon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek. Nem helyettesíthetik szakember véleményét, a velük való személyes megbeszélést és kivizsgálást. Nem adhatnak választ betegségekkel illetve azok gyógymódjaival kapcsolatos kérdésekre.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük