Miért fontos a tudatos étrend-kiegészítés?

Az egészségtudatos életmód nagyon sok elemből áll, ilyen például a rendszeres mozgás, a megfelelő mennyiségű víz fogyasztás, a minőségi pihenés, kikapcsolódás és természetesen az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás. Bármelyik témáról lehetne naphosszat írni és beszélni, most azonban a táplálkozást fogjuk jobban boncolgatni, és azon belül is a táplálék-kiegészítők létjogosultságát, fontosságát.

 

Az én életembe 2003 nyarán kerültek be az étrend-kiegészítők, és a mai napig ott is vannak, 2006 óta pedig szakszerűen is foglalkozom velük. Az egészségtudatos élet szerves részeként nagyon fontosnak tartom a napi rendszeres jó minőségű, tiszta termékek fogyasztását, melyek segítik a szervezet munkáját.

 

 

Nézzük először, hogy egyáltalán miért is kellenek a táplálék-kiegészítők?

 

Sajnos a mai felgyorsult és túlmodernizált gazdaságban az élelmiszereink és táplálékaink messze elmaradnak minőségben és tápértékben az évtizedekkel korábbiakhoz képest. A nagyüzemi termesztéseknek, gyors kényszer-érleléseknek és a kimerült földeknek köszönhetően a zöldségek, gyümölcsök, gabonák, növények beltartalmi értékei (vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, enzimek, stb) drasztikus mértékben lecsökkentek, ellenben a növényekben kimutatható különböző vegyszerek, permetszerek, és egyéb felület kezelő- , gombaölő anyagok mennyiségével, ami pedig hatványozottan nőtt.

 

Az élelmiszerink, amiket a boltban, étteremben megveszünk tele vannak mesterséges adalék anyagokkal, tartósítószerekkel, ízfokozókkal, szinezékekkel, aromákkal és még ki tudja mennyi testidegen anyaggal, kemikáliával.

 

A szervezetünk óriási terhelésnek van kitéve azáltal, hogy ennyi mesterséges, oda nem illő anyaggal kell naponta megküzdenie, semlegesítenie, és mellette az ideális működéshez szükséges tápanyagokat viszont nem kapja meg. Ez vezet oda, hogy „egyszercsak” felüti a fejét az életünkben pl. a folytonos kimerültség, depresszió, allergia, emésztési probléma, elhízás, szív-érrendszeri gondok, inzulin rezisztencia, cukorbetegség, pajzsmirigy probléma, ízületi gyulladás, autoimmun probléma, daganatos megbetegedés, stb.

Ezek a problémák nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem az elmúlt évek, évtizedek folyamatos terheléseinek köszönhetően kimerül az immunrendszer és a „leggyengébb láncszemnél” jelez, először kisebb, majd egyre komolyabb jelzéssel, hogy SOS változásra van szükség.

 

Az egészség egy olyan kincs az életünkben, amit sajnos a többség csak akkor kezd le értékelni, amikor már elveszítette azt.

Annak örülök, hogy Te most ezt a cikket olvasod, mert ezek szerint Te azok közé tartozol, akik már tudatosan tenni akarnak a saját egészségükért.

 

És itt jön a képbe az étrend-kiegészítés. Az előzőekben leírtak alapján láthatod, hogy sajnos a mai életvitelünkkel nem kapja meg a szervezetünk azt, amire szüksége lenne (tápanyagok), azonban túlságosan is sokat kap abból, amire viszont egyáltalán nincs szüksége (vegyi anygok). Bármennyire is törekszünk a tudatos, egészséges táplálkozásra, már az alapanygok minősége sem teszi lehetővé, hogy mindent, amit kellene bejuttassunk, vagy olyan drasztikus mennyiségben kellene fogyasztani pl zöldséget, gyümölcsöt, hogy ott már a felhalmozódott vegyi anyagok mennyisége miatt pont ellentétes hatást érnénk el. Ez egy ördögi kör.

 

Egy jó minőségű, tiszta, természetes és komplex étrend-kiegészítő pontosan abban fogja támogatni az immunrendszered munkáját, hogy a napi optimális működéshez szükséges tápanyagokat biztosítja, és mellette segít semlegesíteni és kiüríteni a szervezetből az oda nem illő dolgokat.

 

A megfelelő étrend-kiegészítő fogyasztásával el tudod érni azt, hogy:

 

  • Frissebb, fittebb, energikusabb, vitáliabb és karcsúbb legyél a mindennapokban,
  • tudatosan megelőzd a különböző vírusos, bakteriális betegségeket,
  • jelentősen csökkentsd a súlyosabb egészségügyi problémák kialakulásának esélyét,
  • már meglévő problémák esetén pedig támogatod az immunrendszeredet az egyensúly helyreállításában, a problémák mérséklésében, megoldásában.

 

 

Hogyan tudod kialakítani az egészségtudatos életmódot a leghatékonyabban?

Milyen típusú terméket érdemes választani a maximális hatékonyság érdekében? 

Milyen egyéb veszélyforrást rejt magában, ha nem figyelünk oda tudatosan az életmódunkra?

 

Tudd meg válaszokat a hírlevelembeől! Iratkozz fel MOST!

 

 

Kérdéseiddel vedd fel Velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87

 

Az oldalon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek. Nem helyettesíthetik szakember véleményét, a velük való személyes megbeszélést és kivizsgálást. Nem adhatnak választ betegségekkel illetve azok gyógymódjaival kapcsolatos kérdésekre.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük