Magyar tudományos örökség – flavonoidok

Arról már sok más helyen is hallhattál, hogy a vitaminok (A, B, C, D, E, K), ásványi anyagok, nyomelemek (kalcium, kálium, magnézium, cink, vas, réz, szelén stb) és enzimek pótlása milyen fontos a mindennapjainkban. Vannak azonban ezeken túl további olyan növényi anyagok, amelyek utánpótlására is nagyon nagy szükségünk van a minőségi egészséges élethez. Ezek az úgynevezett polifenolok, flavonoidok, karotenoidok, növényi antioxidánsok.

 

Nézzük meg ennek a területnek a hátterét és fontosságát!

Szent-Györgyi Albertet tartják nemzetközi szinten a flavonoid kutatás atyjának. Ő volt az, aki az 1930-as években a C-vitamin élettani hatásai mellett a flavonoidok élettani hatását is elkezdte vizsgálni. Később ezt a teületet neves és elismert magyar kutatók vitték tovább, mint pl a ma is élő Prof. Dr. habil Dinya Zoltán, aki immár több mint 4 évtizede foglalkozik a flavonoidok élettani hatásának kutatásával, több mint 250 nemzetközi publikációja jelent már meg a témában.

A Professzor úr munkásságáról itt tudsz olvasni még!

 

A flavonoidok olyan élettartam esszenciális anyagok, melyekre a szervezetünknek szüksége van a genetikailag kódolt élettartamunk minőségi kitöltésére.

A flavonoidok a növények természetes immunrendszere, ami az emberi szervezet számára is nagyon komoly védelmi képességet ad a mindennap keletkező káros sejtek megkötésére és semlegeítésére.

 

Mitől keletkeznek káros sejtek?

Káros sejtek, pl. ún. szabadgyökök keletkeznek nap, mint nap a szervezetünkben, melyek elpusztítják a jó sejteket, és minél nagyobb arányban vannak jelen a káros sejtek a szervezetünkben, annál nagyobb eséllyel alakul ki valamilyen egészségügyi probléma, pl egy allergia, egy gyulladás, fáradékonyság, szív-érrendszeri probléma, daganatos megbetegedés, stb.

Ezek a káros sejtek keletkeznek például a stressz, idegesség miatt, a környezet szennyezés miatt, az élelmiszerekben lévő káros, nem oda illő anyagok lebontása közben, vagy például a levegővétel alkalmával. Minden belélegzett oxigén 5%-a automatikusan káros szabadgyökké alakul át.

Ezeket a káros sejtekes flavonidokkal, antioxidánsokkal lehet lekötni, semlegesíteni.

A szabadgyökök és az antioxidánsok működéséről, élettani hatásáról ebben a cikkemben találsz még információkat.

 

A flavonoidokat az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképp külső forrásból kell bejuttatni ezeket.

Honnan lehetséges a bejuttatásuk? Kizárólag élő, nyers zöldségekből, gyümölcsökből, növényekból, a komplex tápláléki környezettel együtt.

 

A zöldségek, gyümölcsök mai tápanyag tartalma mellett, az év minden napján min 1,5 kg tiszta forrásból származó, magas minőségű nyers vegyes gyümölcsöt, és ugyanennyi zöldséget kellene elfogyasztanunk, hogy a meglévő egészségi állapotunkat szinten tartsuk, és be tudjuk juttatni az ehhez szükséges tápanyagokat és flavonoidokat. Ha a szervezetünk bármely területén kihívások, problémák vannak, akkor ennél nagybb mennyiségekre van szükség az optimális egyensúly helyreállításához. Tapasztalataim szerint, ez igen nehezen kivitelezhető a mindennapokban, vagy inkább lehetetlen….(mind fizikailag, mind anyagilag)

 

Létezik ma a piacon egy magyar termékcsalád, mely erre kínál egyedülálló módon tiszta, komplex természetes megoldást!

 

  1. Élő zöldségek, gyümölcsök, növényi olajok és fűszernövények tudományosan megalapozott szinergikus kombinációi, melyek a napi szükséges tápanyagok (A, B, C, stb vitaminok, vas, kalcium, magnézium, cink, szelén, stb ásvámyi anyagok) bejuttatását segítik élelmiszer formában. Egy napi adag termék 1-1,5 kg tiszta forrásból származó zöldség, vagy gyümölcs beltartalmi értékét, esszenciáját tartalmazza élő, nyers formában.
  2. A termékcsalád tagjai ezt test-azonos gél állagban biztosítják a piacon egyedülálló módon, mely 90% feletti biohasznosulással jár. Vagyis amit ilyen formában juttatsz be a szervezetedbe, az nem csak hogy felszívódik, hanem eljut a sejtjeidig és ott fejti ki a hatását, hasznosul.
  3. A termékek egyedülálló módon valóban tiszták: csak és kizárólag a színtiszta növényi hatóanyagokat tartalmazzák, tartósítószertől, adalékanyagoktól, hozzáadott víztől, cukortól, mesterséges ízfokozóktól, állagjavítóktól, állati eredetű összetevőktől, stb. mentesek.
  4. További fontos és egyedi értéke a termékeknek, hogy kimondottan finomak, és ár-érték arányban az általam ismert legkorrektebb, komplex termékek.

 

Meg akarom tapasztalni a termékek hatását! 

 

Melyik ez a termékcsalád? 

Milyen tapasztalatok és külső referenciák támasztják alá a minőségét és hatékonyságát? 

Hogyan tudnak illeszkedni a különböző életkörülményekhez, táplálkozási szokásokhoz? 

Hogyan tudok segíteni, hogy kedvezményesen hozzájuss? 

 

Ezekre, és még számos, a tudatos életvezetést elősegítő kérdésre kapsz választ a hírlevelemből! Iratkozz fel MOST!

 

 

Kérdéseiddel vedd fel Velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87

 

Az oldalon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek. Nem helyettesíthetik szakember véleményét, a velük való személyes megbeszélést és kivizsgálást. Nem adhatnak választ betegségekkel illetve azok gyógymódjaival kapcsolatos kérdésekre.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük