A megmondó emberek

Pályafutásom során többször találkoztam olyan emberekkel, akik nagyon is jól tudják, hogy mi a tuti.

Az ilyen típusú beszélgetések általában nem zárultak üzleti együttműködéssel.

 

Hogy miért? Egyáltalán nem azért, mert nem volt igazuk (bár az esetek többségében tényleg nem)

Az ilyen típusú emberekkel nekem az a problémám, hogy mindig (bármilyen témáról is legyen szó), amit ők gondolnak, az úgy van, az a helyes, és a szerint KELL hogy cselekedjen mindenki…legalábbis erre szólítanak fel.

 

Lehet, hogy nekem van egy genetikai defektem 🙂 , de nagyon magas szintű önuralomra van szükségem, amikor egy ilyen típusú ember egy nem megfelelő erőszakos stílussal és hangsúllyal megmondja nekem, hogy mit kell tennem…úgy, hogy talán még jártasabb is vagyok az adott területen, és ne adja ég, van saját elképzelésem és gondolatom is, hogy mit akarok csinálni…(nyugi, még mindenki életben maradt, aki így közelített felém, csak nem lett hosszútávú kapcsolat belőle 🙂 )

 

Ha van egy saját nézőpontom, és hiszek abban, hogy igazam van, és a másiknak is javára válik, hogy hasonlóan gondolja, akkor a tapasztalatom szerint sokkal célra vezetőbb, ha mintegy ötletként felvetem az elképzelést, és megbeszéljük a nézőpontokat, megmutatom neki, hogy szerintem miért lehet neki hasznos. Mndezt kultúrált, emberi módon. A végén pedig elfogadom azt, ahogy ő hogy dönt – elfogadja az én nézőpontomat, marad a sajátjánál, vagy születik egy kompromisszumus „arany közép út” megoldás.

 

Egy kulcs van ahhoz, hogy kultúráltan lehessen közelíteni a nézőpontokat: ez pedig a személyiségünk fejlesztése.

A csapatunkkal több éve egy speciális személyiségfejlesztő, vezetőképző programot működtetünk, aminek eredménye képpen nagyon sokat tudnak fejlődni a partnereink mind szakmai téren, mind a magánéletükben.

 

 

Az önfejlesztésnek azonban van egy fontos kritériuma: alkalmazni kell a tanultakat. Munkám során látok olyan embereket, akik nagyon bölcsen beillesztik a tanultakat a mindennapjaikba, és ezáltal nagyon szépen formálódik a jellemük, az emberekkel való bánásmódjuk, a kommunikációjuk, az eredményességük és még rengeteg más dolog is.

Emellet azonban látok sajnos olyanokat is (többségében a megmondó emberek), akik annyira vannak már alázatosak, hogy olvasnak, képzésekre járnak, azonban nem kezdik el alkalmazni a tanultakat.

 

Ennek két okát látom:

  • vagy az egójuk túl erős és ragaszkodik a korábban jól megszokott rendszerhez, vagy
  • egyszerűen nem veszik észre magukról, hogy mikor „osztják az észt” nem megfelelő stílusban – és rosszabbik esetben zokon is veszik, ha valaki erre felhívja a figyelmüket.

 

Komoly emberismeretre és önfegyelemre van szükség ahhoz, hogy az ilyen embereknek, ha engedik, tudjunk segítséget és útmutatást adni, és rávezetni őket arra, hogy felismerjék a fejlesztendő területeiket, és ne megsértődjenek rajta.

 

Nekem is számtalan terület van, ahol még fejleszteni akarom magamat, hiszen emberek vagyunk, egyikünk se tökéletes 🙂

 

Ismersz Te is olyan embert, akikkel nehezebb kommunikálni?

Te hajlandó vagy tanulni és fejlődni, hogy a lehető legjobban tudj hasonló helyzeteket kezelni?

 

Ha készen állsz a fejlődésre, tarts velem, menjünk végig együtt az úton!

 

Ehhez professzionális hátteret biztosítunk egy több mint 13 éves stabil, korrket, magyar vállalkozással és egy speciális vezetőképző, önképző programmal.

Iratkozz fel MOST a hírlevelemre és ismerd meg a részleteket, a hátterünket!

 

Kérdéseiddel vedd fel Velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük