Könyvajánló

Ahhoz, hogy önmagad legjobb verzióját létre tudd hozni, és irányításod alatt tudd tartani a saját életed, nagyon fonos, hogy folyamatosan fejleszd, képezd önmagad.

A tapasztalataim szerint ehhez a leghatékonyabb eszközök a könyvek.

Több évtizedes tapasztalatot, gyakorlati bevált módszereket, gondolatokat tudsz magadba szívni a könyveken keresztül.

Egy nagyon fontos titka van a hatékony könyvolvasásnak: ültesd át a gyakorlatba, a saját életedbe az olvasottakat a lehető leghamarabb!

Mikor és mennyit érdemes olvasni?

Alakítsd ki úgy a napi rendedet, hogy az olvasásra szánt időben tudj maximális figyelmet fordítani a könyvre.

Én a reggeli (ébredés utáni) és az esti (lefekvés előtti) időszakokat tartom a leghatékonyabbnak.

A reggeli időpont azért hasznos, mert ébredés után még olyan nyugalmi állapotban van az agyad, hogy sokkal könnyebben befogadja az olvasottakat, jobban rögzül a tudatalattidban, és ráadásul pozitív, építő jellegű gondolatokkal indítod a reggelt, ami az egész napodra jó hatással van. 🙂

Az esti lefekvés előtti időpont pedig azért nagyon hatékony, mert így az olvasott fejlesztő, pozitív gondolatok lesznek elalvás előtt az utolsó impulzuok az agyadnak, így éjszaka, alvás közben a tudatalattid ezek megvalósításán, rögzítésén, bevonzásán fog dolgozni.

Napirended függvényében min. 20-30 perceket érdemes olvasni.

Itt meg fogok mutatni Neked több féle könyvet, amik nekem az elmúlt években nagyon sokat adtak mind szakmailag, mind magánéletileg, mind emberileg.

A lista folyamatosan bővülni fog, ezért látogass vissza ebbe a menübe (is) rendszeresen 🙂 

Napoleon Hill – W Clement Stone: A siker titka Pozitív Lelki Beállítottság

Számomra ez a könyv volt az első, ami legnagyobb és legjelentősebb hatást gyakorolta rám az önfejlesztő pályafutásom kezdetén. Megtanított meglátni a szépet és a pozitívat a dolgokban, az életben.

Az éremnek két oldala van – pro és contra, pozitív és negatív. A pozitív életszemlélet azt jelenti, hogy minden helyzetben, történésben igyekszünk meglátni a jót, a számunkra előnyöset, hogy mit tudunk tanulni belőle, és nem süllyedünk bele egy esetleges negatív történésbe. Tudomásul vesszük, elfogadjuk a kellemetlent is, és törekszünk a lehető legjobbat kihozni belőle.

Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa

Ezt a könyvet azért szeretem, mert nagyon jól rámutat arra, hogy ugyanabból a lehetőségből, életkörülményből a külnböző gondolkodásmódokkal mit lehet kihozni. Egyáltalán észre vesszük-e a lehetőséget, vagy problémának tekintjük.

Mi a különbség az alkalmazotti és a vállalkozói gondolkodás mód között? Mit jelent az, hogy szegény gondolkodásmód és gazdag gondolkodásmód? Hogyan tudod önmagadon felismerni a korábbi környezetedtől kapott gondolkodási mintákat, és hogyan tudsz tudatosan változtatni rajta, és ezáltal az életeden?

Egy gyerek – két apa – két tanítás – két világnézet: szegénységben, korlátok között vagy szabadon, bőségben élni?

Richard Branson: A Virgin-sztori

Sir Richard Branson az egyik legsikeresebb vállalkozó ma a világon. Életrajzi könyve szokatlanul színesen és olvasmányosan mutatja be életútját és filozófiáját. Engem nagyon megfogott és magával ragadott az a határtalan pozitiv, laza, ugyanakkor céltudatos szemléletmód, ahogy belevágott az ötletei megvalósításába. A mai napig aktívan tevékenykedik, és a Virgin brand alatt futó szerteágazó vállalatóriás égisze alatt folyamatosan arra törekszik, hogy valami pluszt, valami különleges és minőségi értéket adjon az embereknek. Szívből javaslom, hogy szerezd be ezt a könyvet, és a színes, mozgalms regény-szerű stílus mellett, meríts te is erőt Richard Branson ambícióiból.

Robert T. Kiyosaki: Gazdag gyerek, okos gyerek

A jövő a gyerekeken múlik. Nekünk felnőtteknek, (leendő) szülőknek a felelősségünk, hogy a gyerekeinket egy megfelelő pénzügyi intelligenciával készítsük fel az életre, hogy ne kelljen nekik megküzdeniük olyan anyagi nehézségekkel, amikkel ma sajnos nagyon sokan küzdenek a tudás hiányában. Kiyosaki ebben a könyvébe nagyon hasznos és praktikus útmutatást ad, hogy egyrészt segítsük megtalálni gyerekünknek azt a tanulási módszert, ami számára a leghatékonyabb és legélvezetesebb, másrészt, hogy ezen keresztül kezdjük el nekik megtanítani a pénzzel való megfelelő bánásmódot. Utalva a Gazdag papa, szegény papa című könyvére, kitér itt is arra, hogy miért fontos megtanulnia a gyerekeknek, hogy ne a pénzért dolgozzanak, hanem olyan eszközöket vásároljanak, vagy hozzanak létre, melyek folyamatos jövedemlet biztosítanak számukra, így létre tudják hozni maguknak az anyagi szabadságot.

Robert T. Kiyosaki: Visszavonulni fiatalon és gazdagon

Kiyosaki és felesége a semmiből indulva 10 éven belül megteremtették maguknak az anyagi függetlenséget és „nyugdíjba” vonultak 47, ill 37 évesen. Szabad emberek lettek – az eszközeik több bevételt termeltek számukra, mint amennyi a kiadásaik voltak. És a kezdéshez nem kellett pénz. A hatástöbbszörözés erejét kihasználva tudták elindítani a folyamatokat és eljuttatni arra szintre, ahol már a szabadsgágot élvezték. Nem ők dolgoztak a pénzért, hanem a pénzü dolgozott nekik. A gondolatok, a szavak és a tettek hatástöbbszöröző erejét, a gazdagok siker-titkát tudjuk megismerni ebből a könyvből Kiyosakira jellemző egyszerű, érthető köznapi megfogalmazásban.

Eric Worre – MLM sikeresen: 7 lépés a sikeres Network Marketing útján

Ha egyszerű, érthető, gyakorlatias és mai hiteles könyvet keresel arról, hogy hogyan is működik valójában a Netowrk Marketing szakma, milyen lépések vezetnek a sikerhez, a másolhatósághoz, akkor ez a könyv alapmű kell legyen a könyvtáradban! Eric Worre ma az egyik legsikeresebb aktív hálózatépítő a nemzetközi piacon. Abszolút modern, a mai életkörülményekhez igazodó gyakorlati lépésken keresztül tanítja meg a szakma csínját-bínját.

Kérdéseiddel vedd fel Velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87