Egy sűrű, finom és latkató krémleves két különleges összetevővel 🙂
Egy angliai magazinból, a Vegan Food and Living -ből származik a recept, megtetszett, hogy elsőre ezt próbáljam ki belőle.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
450 g spárga (a legjobb a friss zöldspárga, én most sajnos csak üveges, előfőzött fehér spárgát tudam szerezni)
1 édeskömény, kb 220-250 g
1 nagyobb póréhagyma, kb 220-250 g
1 liter zöldség alaplé (ezt én most sima vízzel, sóval és vegamix-el helyettesítettem)
olivaolaj (lehet víz vagy kókuszolaj is)
tárkony
só
citromlé
Tálaláshoz opcionálisan:
növényi tejföl (pl dr Oetker Creme vega)
tökmag, napraforgómag, mandula
friss tárkony
Elkészítés
A vöröshagymát egy edényben megpárolom az olajon, majd miután megpuhult, hozzáadom a préselt fokhagymát és tovább párolom őket pár percig.
A felaprított spárgát, póréhagymát, édesköményet hozzáadom a hagymához a tárkonnyal együtt. Amíg összefonnyadnak együtt párolom őket, majd hozzáadom az 1 liter zöldség alaplét. Forrás után 20 percig főzöm őket közepes lángon lefedve.
Összeturmixolom, citromlével ízesítem.
Tálaláskor növényitejföl és magvak kerültek bele ízlés szerint.
Jó étvágyat!
Milyen lépéseket illesztettem be a mindennapjaimba, amivel több, mint 13 kg-t fogytam? Tudd meg itt!
Miért fontos a tudatos egészségmegőrzés? Nézd meg itt!
Mik azok a funkcionális élelmiszerek? Nézd meg itt!
Egy igazásn nőies, hatékony és szexi alakformáló, zsírégető edzésre vágysz? Tarts velem az óráimon! Részletek itt!
Napra kész infókat akarsz az egészséges életmód és a Flavon termékek hatásai, újításai kapcsán? Tudni akarod milyen előnyöd származik a tudatos étrend-kiegészítésből és egészséges életmódból? Miért pont a Flavon a legjobb választás ehhez?
Iratkozz fel hírlevelemre, és megkapod a válaszokat!
Kérdéseiddel vedd fel velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:
Hoffmann Mónika
Tel.: +36-70/61-36-917
E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com
Skype: monikahoffmann87
Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87