30 napos plank kihívás!

Plank, vagy magyarosított nevén deszka póz.

Az egyik legkomplexebb gyakorlat, amit néhány perc alatt el tudsz végezni bárhol és mégis a folyamatos teljesítéssel bámulatos eredményeket tudsz elérni!

Szép lapos, izmos has, feszes, tónusos izmok popsinál, combnál. Erősíti a hátizmokat, ami ülő munka esetén kifejezetten hasznos, javítja a tartást és az állóképességet, és még sokáig lehet sorolni az előnyöket.

A rendeszeres sport és mozgás elengedhetetlen része az egészségtudatos életnek.

Javítja a keringést és a szervek oxigén ellátottságát, segít az izületek hosszútávú megfelelő működésében, jobb lesz az anyagcsere és az emésztés, javul a közérzet, mentálisan is felfrissít. És természetesen az ideális testsúly kialakításában is jelentős szerepet játszik.

Nekem a rendszeres mozgás a tudatos táplálkozás és életmüd mellett 13 kg mínust eredményezett, tudd meg itt a részleteket és kamatoztasd a tapasztalataimat az életedben! Ha kifejezetten célod, hogy néhány kilótól is megszabadulj, akkor érdemes ezeket a fogyást segítő gyümölcsöket, növényeket is beilleszteni a mindennapjaidba.

 

És akkor nézzük a kihívást! 

A következő 30 napban csináld végig az alábbi gyakorlatot, csupán néhány perc, és egy hónap múlva begyűjtheted az elismerő pillantásokat 😉

Milyen előnyökkel jár?

1. Ez a saját testsúllyal végzett gyakorlat nem véletlenül lesz egyre népszerűbb. Rövid idő alatt élvezheted a sikerélményt, ráadásul nem kerül pénzedbe és túl sok idődbe sem.

2. Hasizmod fontos szerepet tölt be egész testeden, hiszen támaszt nyújt hátadnak és gerincednek is, a planking pedig kiváló megoldás, hogy törzsedet és hátadat is erősítsd egyúttal.

3. Építsd be a napi rutinodba. Először elegendő mindössze 20 másodperc, majd fokozatosan növeld a gyakorlat időtartamát 10 másodpercekkel, minden 3. alkalom során.

4. Minden héten építs be 2 nap pihenést és regenerálódást is, ne feledkezz meg ezen kívül a nyújtásról sem!

5. A planking egyaránt erősíti és formálja a haránt, az egyenes és a ferde hasizmot, valamint a a hátizmodat és a farizmodat is.

6. Szálkásít, formálja a tested, segít elkerülni a hát- és gerincfájdalmakat, ráadásul még az anyagcserédet is gyorsítja.

 

És hogy hogyan kivitelezd a programot? Nincs más teendőd, mint néhány percet áldozni rá a mindennapjaidból. Először is lássuk, hogyan néz ki a helyes és követendő póz, melyet a planking során kell alkalmaznod.

Tested tartsd egyenesen, feszítsd meg has-, törzs-, far- és lábizmaidat a helyes kivitelezéshez. Könyökkel tartsd magad stabilan, fejed és nyakad legyen laza, tekinteteddel a földre nézz és ügyelj arra, hogy vállad ne húzd mereven a nyakadba.

 

1.-2. nap: 30 másodperc

3-4. nap: 40 másodperc

5. nap : pihenés

6.-7. nap: 50 másodperc

8. nap: pihenés

9.-10. nap: 60 másodperc

11.-12. nap: 90 másodperc

13. nap: pihenés

14.-15. nap: 120 másodperc

16. nap: pihenés

17.-18. nap: 150 másodperc

19. nap: pihenés

20.-21.-22. nap: 180 másodperc

23. nap: pihenés

24.-25. nap: 220 másodperc

26. nap: pihenés

27.-28. nap: 240 másodperc

29. nap: pihenés

30. nap: 240 másodperc – vagy ameddig csak bírod…!

 

Ha már benne van az életedben a rendszeres, aktív sport, akkor turbósíthatod a kihívást 🙂

Én pl heti 3-5 alkalommal járok rendszeresen igen intenzív edzésre (aminek egyik alap eleme a plank!…a soksok guggolás mellett 😀 ) , így én ezt a 30 napos plank kihívást dupla dózisban nyomom dupla adag Flavon termékekkel (Flavon Peak, Flavon Active és Flavon Green) 😉

Itt tudsz Flavon termékeket beszerezni!

 

Megnyugtatásként mondom, a világrekord 8 óra (!!!), úgyhogy van hova fejlődni 😀

 

További egészségtudatos tippekért, gondolatokért, a megfelelő életmód és tudatos étrend-kiegészítő választást segítő információkért iratkozz fel a hírlevelemre most!

 

 

Kérdéseiddel vedd fel velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87

 

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük