Kell-e étrend-kiegészítő tavasszal és nyáron?

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján látom, és örömmel tölt el, hogy egyre többekben tudatosul, hogy a mai életkörülmények között igen is fontos, hogy tudatosan, megfelelő minőségű étrend-kiegészítővel támogassuk meg a szervezetünk, az immunrendszerünk működését megelőzés jelleggel, ha meg probléma van, pláne.

 

Azonban az esetek többségében ez még csak az őszi és téil időszakra terjed ki.

 

A kérdésem az, hogy miért?

 

Logikusan a többség rávágja rögtön: mert tavasszal és nyáron van sok gyümölcs és zöldség, így jóval többet tudnak enni, nem úgy mint ősszel és télen, és még ráadásul a nap is süt 🙂 

 

Ez mind szép és jó, de valójában belegondoltunk-e már abba, hogy attól, hogy van többféle zöldség és gyümölcs, valóban elfogyasztjuk a megfelelő mennyiséget és minőséget?

Az elmúlt 12 év megfigyelései alapján, a válasz határozott nem.

 

Mennyi lenne az ideális?

A WHO vizsgálatai alapján, figyelembe véve a természetes körülmények között termeszetett mai növények tápanyagtartalmát, napi szinten kb 1-1,5 kg tiszta forrásból származó, érett, nyers, vegyes zöldésget és gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk, hogy a meglévő egészségi szintet megtartsuk.

Ha van már valami probléma (pl allergia, cukor, vérnyomás, daganat, stb) akkor ennek akár a többszöröse is kellhet.

 

Értelmezzük egy kicsit ezt az ajánlást:

Napi szinten = az év mind a 365 napján, hétköznap és hétvégén, munkanap és ünnepnap egyaránt

Tiszta forrás = igazoltan ellenőrzött termesztésből származó, vegyszer és szermaradványtól mentes

Érett = biológiailag érett, (nem kereskedelmileg), vagyis napon érlelt, teljes spektrumú tápanyagtartalma természetes módon megvan, napon érlelt

Nyers = vagyis élő, friss, nem főzött, nem cukrozott, nem tartósított, nem fagyasztott

Vegyes = egyszerre többféle (tehát nem csak pl egy kiló alma, hanem legaláb 5-6 féle zöldség v gyümölcs egyszerre a komplexitás érdekében)

 

Mi ezzel a gond?

 

Az, hogy normál körülmények között ez nem kivitelehető és nem fenntartható hosszútávon. Se fizikailag, se anyagilag. Arról már nem is beszélve, hogy legjobb tudomásom szerint igen kicsi azon emberek létszáma a Földön (nagyjából 0), akik otthon házilag ki tudják kísérletezni, hogy melyik növényeket melyikekkel érdemes és milyen arányban kombinálni, hogy egymás hatását fokozzák és felerősítsék (szinergia) és együttesen komplex tápanyag palettát biztosítsanak a szervezetnek.

 

Gondolom, nem kell nagyon mélyen kifejteni azt se, hogy a különböző növények különböző tápanyagtartalommal bírnak, így pl egy görögdinnye (ami egyébként isteni finom és imádom én is) kb 80-90%-ban csak édes víz, a tápanyag tartalma pedig elég minimális a fizikailag elfogyasztható mennyiségben, ellentétben pl a fekete áfonyával vagy a homoktövissel. 🙂

 

 

Egy pár szót ejtsünk a napsütésről is. Az élet alapja, a szervezetünk természetes D-vitamin termelését jelentősen befolyásolja, feltölt energiával, sokkal pozitívabbak és kiegyensúlyozottabbak vagyunk a fénytől, a világosságtól és a kellemes melegtől.

Azonban figyelembe kell vennünk azt a tényt, ami a mai extrém, szélsőséges időjárási viszonyokat jellemzi, és ez által szervezetünknek is nagy terhet jelent.

Példának okáért most május elejét írunk és már 1-2 hete 30 fok körüli átlag hőmérséklet van, erős UV sugárzással, égető nappal. Ideális esetben ez egy júliusi-augusztusi nyári időjárás kellene hogy legyen, nem pedig tavaszi. Mit kapunk ezért cserébe nyáron? Évek óta 40 fok körüli és feletti extrém hőséget, ami nagyjából a dél-mediterrán térségre, ill a sivatag közeli területekre kellene, hogy jellemző legyen.

Logikusan végig gondolva, vajon ez mennyire veszi igénybe a szervezetünket? Nagyon is!

 

A fentieket összegezve tehát, ha tudatosan meg akarjuk őrizni az egészségünket és meg akarjuk előzni a különböző civilizációs betegségek kialakulását, igen is kiemelten fontos, hogy tavasszal és nyáron IS(!) fogyasszunk megfelelő minőségű étrend-kiegészítőt.

 

 

Egy kis sztori a végére, ami ihlette ezt a cikket (és kiakasztott rendesen…) :

 

A minap volt egy beszélgetésem egy illetővel. A párjával és a gyerekeivel nemrég kezdték el fogyasztani a Flavon termékeket, tetszik nekik, és ügyesen, tudatosan beillesztették a mindennapjaikba. Szóba került, hogy ha nekik megvan már a pozitív tapasztalatuk, akkor nézzük meg, hogy kik azok a tágabb családjukban (gondoltam itt az idősebb generációkra, az illető és párja szüleire), akiknek szintén fontos lenne, hogy meg legyen támogatva az egészségük. Az illető mondta erre, hogy az ő szülei vidéken élnek, és nem lehet őket rábeszélni, hogy fogyasszanak bármilyen kiegészítőt főleg most tavasszal és nyáron, mert hogy ott a kert…ja, és egyébként az egyik szülő daganatos problémával küzd…

 

A fentiek fényében, bízom benne, hogy érthető, miért akadtam ki (nyilván ezt megfelelő formában kommunikáltam az illetőnek). 🙂

Elfogadom, hogy egy idősebb generációval, akik teljesen más körülmények között nevelődtek és nőttek fel, nehezebb új dolgokat, szokásokat elfogadtatni, azonban úgy gondolom, hogy nekünk, akik már a jelenkori tények és körülménye birtokában vagyunk és tudatosan előre gondolkodunk, felelősségünk a tőlünk telhető legtöbbet megtegyük annak érdekében, hogy a mai realitás és az ő elképzelésük közelítsen egymáshoz.

 

 

Az elmúlt 5 év tapasztalatai alapján nyugodt és tiszta szívvel ajánlom a Flavon termékeket, ugyanis ez a termékcsalád mind minőségben, mind megbízhatóságban az egész nemzetközi egészségmegőrző piacon egyedülálló tisztasággal, koncentráltsággal és hatékonysággal tudja fedezni a napi szükséges zöldség és gyümölcs hatóanyag bevitelt, élő, nyers esszenciális testazonos formában. Ez egy napi élelmiszer, melynek napi adagja segít bejuttatni 1-1,5 kg tiszta forrásból származó, élő, vegyes, tápanyadús zöldség, ill gyümölcs hatóanyagait. Egyszerűen, tudatosan, modern, trendi és szexi kivitelben, a mai felgyorsult ugyanakkor tudatos életmódhoz igazodva.

Tedd te is mindennapjaid részévé!

 

Itt tudsz Flavon termékeket beszerezni!

 

 

Miért van létjogosultsága a tudatos étrend-kiegészítésnek?

Milyen problémák vannak ma a környezetünkben?

Mikre érdemes figyelni a megfelelő étrend-kiegészítő kiválasztásánál?

Milyen állagú termék a leghatékonyabb?

Miért igazoltan a legmegbízhatóbb termékcsalád a Flavon?

Milyen személyes tapasztalataim vannak?

 

 

Tudd meg a válaszokat, iratkozz fel a hírlevelemre most!

 

 

Kérdéseiddel vedd fel velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87

 

Az oldalon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek. Nem helyettesíthetik szakember véleményét, a velük való személyes megbeszélést és kivizsgálást. Nem adhatnak választ betegségekkel illetve azok gyógymódjaival kapcsolatos kérdésekre.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük