Növekvő igény a növényi alapú termékekre

Vegán Túró Rudi látványterv (www.prove.hu)Mint bizonyára tudod, már évekkel ezelőtt átalakítottam az étrendemet egészségügyi okokból vegán étrendre. Ez azt jelenti, hogy nem fogyasztok húst, tojást, tejet és semmilyen tejterméket, ill mézet sem. Ennek okait ebben a cikkemben megtalálod 🙂

Sokan furán néznek rám, hogy hát ezt meg hogy lehet kibírni??? A válasz nagyon egyszerű: így érzem jobban magam 🙂 Odafigyeltem a testem jelzéseire, és amire azt mondta, köszi nem, és csak problémát okozott, attól megváltam.

Való-e ez az életmód mindenkinek? Nem.
Az viszont határozottan igen, hogy alázattal és tisztelettel fogadja el, ha a teste, a szervezete valami ellen tiltakozik, mert ha ezt figyelmen kívül hagyja, abból bizony nagyon súlyos egészségügyi problémák születnek 🙁 Erről is ebben a cikkemben találsz infókat!

Én ezt figyelembe vettem, elfogadatam, változtattam – és nagyságrendekkel jobban érzem magam 🙂 Ehhez nagyban hozzájárultak és járulnak folyamatosan a Flavon termékek is, a rednszeres sport, ill az a tudatos életvezetés, amivel több, mint 12 kg-tól megszabadultam!


Egy nagyon érdekes cikket találtam a napokben a fent látható vonzó vegán TúróRudi képpel, és hát az összes nyál összefutott a számban a gondolatra 😀 😀 😀

A cikk lényege, hogy felmerült egy bejegyzésben az igény ennek a finomságnak a vegán változatára, és megdöbbentően sokan pártolták az ötletet, sőt még a Pöttyös is pozitívan reagált!
A cikk rámutat még arra, hogy egyébként globálisan is milyen mértékű, egyre növekvő igény van egészségügyi és egyéb okokból a növényi alapú megoldásokra. Ez megmutatkozik a tejtermékek vs növényi termékek forgalmának arányában is! Olvasd el, nagyon tanulságos és érdekes!

A cikket bemásolom ide, az eredeti linket a végén találod:

„Néhány napja több ezren támadták be a Túró Rudi Facebook oldalát, ahol látogatói bejegyzésekben és üzenetben kérték a Pöttyöst, hogy készítse el a Túró Rudi vegán változatát.

A cikk írásakor, 3 nap alatt 2300 lájk és több száz pozitív komment érkezett egy bejegyzésre, és egy elég profi zöld látványterv is elkészült a hamarosan talán vegán változatban is elérhető finomsághoz.

Ha támogatnátok az ötletet egy lájkkal vagy hozzászólással, itt érhető el a poszt!

Egyre nagyobb rá az igény

Az üzenetekre meglepően korrekt és megerősítő válasz érkezett:

„Köszi, hogy írtál nekünk a vegán rudi felvetéssel kapcsolatban. Érzékeljük mi is, hogy egyre nagyobb rá az igény. Bár nagy ugrás a klasszikustól, de foglalkozunk a kérdéssel mindenképpen. Továbbítjuk is az illetékes kollégáinknak ezt a látogató bejegyzést. “

A látogatók közül sokan ajánlották a köles alapú rudit, ami kiválthatná a túrót. Szintén sokan kérték, hogy pálmaolajmentes legyen, néhányan cukor- és szójamentes változatra vágynak.

Globálisan is jól látszik változás

Míg a tejtermékek értékesítése egyre kevésbé felkapott; a növényi alapú opciók jelentős kereskedelmi fellendülést mutatnak.

A Mintel adatgyűjtő ügynökség szerint a tejmentes növényi termékek eladása 2012 és 2017 között 61 százalékkal nőtt. Az iparág most már több, mint 2 milliárd dollárt ér

Ez is érdekelhet   Amerika legnagyobb tejipari vállalata szerint a növényi tejtermékeké a jövő

A Dean Foods – Amerika egyik legnagyobb tejipari vállalata – bejelentette, hogy a jövőben a növényi alapú márkákra fog koncentrálni.

Food Business News-nak Ralph P. Scozzatava – a Dean Foods vezérigazgatója – egy konferenciahívás alkalmával az alábbi nyilatkozatot tette:

„Vissza akarunk térni a növényi alapú termékek piacára. Úgy gondoljuk, hogy ehhez a Good Karma megfelelő felületet nyújt. Mindenkinek, aki itt van, eszébe juttatnám, hogy a Silk [növényi alapú termékeket forgalmazó vállalat az USA-ban – a szerk.] mennyire kicsi volt, amikor sok évvel ezelőtt bevásároltuk magunkat. Ezt tartsuk észben a Good Karma esetében is. A legfőbb feladatunk, hogy hasonló eredményt érjünk el.”

Bezárások & felkészülés a jövőre

A vállalat leginkább olyan tejipari termékek előállításáról, marketingjéről és disztribúciójáról híres, mint a DairyPura és TruMoo, melyek Amerikában nagyon keresett márkák.

Az utóbbi időben azzal vonta magára a figyelmet, hogy a hanyatló fogyasztásra hivatkozva bezáratta egy illinoisi létesítményét.

A Dean Foods további bezárásokra számít, hiszen a fogyasztók a tejtermékeket egyre inkább növényi alapú alternatívákra cserélik.

2018-ban a vállalat közleményt adott ki több tucat beszállítójának, hogy nem fogja megújítani a szerződésüket május 31-e után, mivel a fogyasztói kereslet hiánya az állati eredetű tej túltermelését eredményezte.

Ez is érdekelhet   A legjobb módja, hogy védd a bolygót: hagyd el a húst és a tejtermékeket

Egy 2013-as USDA jelentés alapján kijelenthető, hogy a tejtermékek fogyasztása évtizedek óta hanyatlóban van, minden generáció egyre kevesebb tejet és tejterméket fogyaszt, mint amennyit az előtte lévő fogyasztott.

Továbbá a CBS New York jelentése szerint a tej folyékony formában történő fogyasztása óriásit zuhant 1970 óta; közel 37 százalékot.”

Eredeti cikk

Miért fontos a tudatos egészségmegőrzés? Nézd meg itt!

A Flavon termékeket itt tudod részletesebben megismerni!

Egy vonzerőt maximalizáló, igazán nőies, hatékony és szexi alakformáló, zsírégető edzésre vágysz? Tarts velem Beautyrobic óráimon! Részletek itt!

Napra kész infókat akarsz az egészséges életmód és a Flavon termékek hatásai, újításai kapcsaán? Tudni akarod milyen előnyöd származik a tudatos étrend-kiegészítésből és életmódból? Miért pont a Flavon a legjobb választás ehhez?

Iratkozz fel hírlevelemre, és megkapod a válaszokat!
Kérdéseiddel vedd fel velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87