Mennyi az annyi?

VISSZAOSZTÁSI RENDSZER

 

A Network Marketing típusú vállalkozások egyedisége, hogy az adott cég a hagyományos reklámozásra fordítandó összeget nem reklám cégeknek fizeti ki, hanem azoknak a regisztrált partnereinek osztja vissza, akik amellett, hogy megvásárolják az adott cég termékét, a jó tapasztalataikat megosztva a kapcsolati rendszerükkkel, újabb tagokkal bővítik a cég vásárlóinak a számát.

Érdemes megnézni, hogy a cég miből fizeti vissza a jutalékot: a valós termék forgalomból, vagy „fejpénzt” fizet?
Van valós termék, érték, amit közvetít a cég, ami visszatérő forgalmat tud generálni, vagy mindig új partnert kell bevonni, hogy legyen miből visszafizetni, és csak max egy látszat termék van?

 

Egy kifizetési tervben mindig meg van határozva, hogy a bejövő teljes forgalom max mekkora százaléka az, amit visszaoszt a cég a partnerek között: 30, 40, 50, 65%?

Itt már érdemes azon elgondolkodni, hogy összességében melyik kifizetési terv fog neked ugyanazért a munkáért több pénzt fizetni: az, ahol max 30%-ot kapsz, vagy ahol 50-65%ot?

Egy másik fontos szempont, hogy mennyi féle jutalék típus van az adott kompenzációs tervben?
Mennyi különböző feltételnek kell megfelelned, mennyi kritériumot kell teljesítened ahhoz, hogy valóban megkapd az ígért százalékokat?
Ha van 6-7-8-10 féle jutalék, akkor bizony 6-7-8-10 féle kritériumot kell ahhoz egyszerre telejsítened, hogy esélyed legyen az ígért visszaosztást megkapni.

 

Ehhez tartozik, hogy mekkora személyes teljesítést kell még a fenti elvárások mellett produkálnod, hogy egyáltalán jogosult legyél a jutalék kifizetésre? Elegendő egy alap személyes felhasználás, amit amúgy is megtennél üzleti érdek nélkül, vagy ennek sokszorosát kell teljesítened, amivel rá vagy kényszerítve a közvetlen értékesítésre is?

 

Vannak különböző struktúrális, szerkezeti felépitések is, amiket érdemes összevetni.

Egy bináris vagy trináris (2, ill 3 lábon építkező) rendszernek megvannak a maga előnyei, pozitív marketing kommunikációs eszközei. Itt általában az ún rövidebb ág (kisebb forgalmú vonal) forgalmából fizet a cég meghatározott feltételek alapján. Ez a struktúra magában hordozza, hogy ha egy olyan pozícióba kerülsz, ahonnan nincs segítség felülről, akkor neked kell kiépíteni mind a 2, 3 vonalat, viszont jövedelmet csak a legkisebb forgalomból kapsz…

Vannak az ún. szintkülönbség alapján fizető, ill leváló vezetői csoportok után fizető rendszerek. Itt igazságos a rendszer, mert a teljes csapatod forgalma után kaphatsz visszaosztást, azonban csak akkor, ha van szintkülönbség közted és a partnereid között…magában hordozza a rendszer, hogy van arra esély, h egy aktívabb munkatarsaddal egy kifizetési szintre kerültök, és így az ő és csapat forgalma utan 0 Ft jövedelmet kapsz, hiába dolgoztál vele egész hónapban…
Ilyen típusú rendszerben sajnos láttam már olyat is, hogy egy „vezető” nem nagyon akarta, hogy a partnerei magasabb szinteket elérjenek, mert akkor kisebb a százalék-különbség…

Létezik olyan innovatív, újgenerációs rendszer, ahol pusztán annyit néz a cég, hogy Neked van e az adott hónapban egy minimális személyes felhasználásod (ami a hitelességedhez kell) és ha ez megvan, korlátozás és egyéb kritériumok, feltételek nélkül kifizeti a teljes ígért százalékot. A rendszer itt józan belátásra alapoz, nem kényszerít rá a teljesítésre, és nem büntet azért, ha valamit nem telejsitettél. Korrekt módon, amennyit létrehoztál a csapatoddal forgalmat, abból megkapod a teljes visszaosztást – függetlenül a forgalom mértékétől.

 

 

Milyen további szempontokat érdemes vizsgálni egy ajánlatban, hogy biztos korrekt cég mellett tudd letenni a voksod?

Hogyan fizet egy hatékony kifizetési rendszer?

Mit jelent az, hogy minimális követelmény – maximális visszaosztás?

Hogy lehet ugyanazért a teljesítményért 2-3x magasabb jövedelemet kapni kényelmesen?

 

Ezekre és még számos hasznos kérdésre kapsz választa a hírlevelemből! Iratkozz fel MOST!

 

Kérdéseiddel vedd fel Velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük