Édes és savanykás, gyümölcsös és laktató, mégis könnyed.
Hónapok óta szemezgettem ezzel a torta recepttel, és mikor is lett volna alkalmasabb elkészíteni, mint karácsonyi ünnepi tortának! 🙂
A recept az angliai Vegan Food and Living magazinból van.
Hozzávalók (12-16 szelet)
Torta alap:
200 g vegán vaj/margarin
200 g cukor (én kókuszvirág cukrot használtam, amitől lett egy plusz karamelles ízvilága is)
200 g natút szójajoghurt
200 ml növényi tej
1 cs vaniliás cukor
1 citrom leve + reszelt héja
400 g tk rozsliszt
1 cs sütőpor
1 cs élesztő
„Túró”krém:
80 g cukor (kókuszvirág)
1 púpus evőkanál kukoricaliszt
120 ml növényi tej
2 citrom leve és reszelt héja
egy csipet kurkuma (színezésnek)
Máz:
100 g növényi vaj (kókusz zsírt használtam, mert elfogyott a növényi vajam, így viszont könnyebben megdermedt a tortán és mutatósabb lett)
120 g (kókuszvirág) cukor
1 cs vaniliás cukor
250 g feketeáfonya
A torta alap elékészítése:
A vajat és a cukrot krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, növényi tejet, citromlevelt és -héjat és összekeverjük. Az állaga fura, túrószerű lesz, ne aggódjunk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport és élesztőt és összekeverjük. Ha nincs hozzá megfelelő gépünk, kézzel is csinálhatjuk.
A masszát egyenlően elosztjuk két egyforma tepsibe. Akár kerek, akár szügletes tepsi is lehet, én 2 db 20×25 cm-es kistepsit használtam, de lehet 20 cm átmérőjú kerek tortaformákba is.
180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
„Túró” krém készítése:
Egy kis lábosban összekeverjük a cukrot és a kukoricalisztet (ezzel megelőzzük az összecsomósodását főzés közben). Hozzáadjuk a többi összetevőt és alacsony hőfokon, sűrűn kevergetve főzzük, míg elkezd sűrűsödni – kb 5-6 perc. Ezután levesszük a tűzről, hűvös helyre tesszük, amíg hül, fog még sűrűsödni.
Máz elkészítése:
Botmixerrel krémesre keverjük az összetevőket.
Összeállítás:
Az egyik tortalapot megkenjük a „túró”krém felével és a máz felével, fébevágott áfonyaszemeket helyezünk rá (jóóóó sűrűn 😀 ). Ráhelyezzük a másik tortalapot és a maradék „túró”krémet rákenjük, és szintén félbevágott áfonyaszemekkel díszítjük. A maradék cukormázból (mivel a kókuszvirágcukor miatt a képen látható barnás színe lett) díszítettem az áfonyasor tetején. Összeállítás után hűtöbe tesszük, hogy összedermedjen.
Jó étvágyat!
Milyen lépéseket illesztettem be a mindennapjaimba, amivel több, mint 13 kg-t fogytam? Tudd meg itt!
Miért fontos a tudatos egészségmegőrzés? Nézd meg itt!
Mik azok a funkcionális élelmiszerek? Nézd meg itt!
Egy igazásn nőies, hatékony és szexi alakformáló, zsírégető edzésre vágysz? Tarts velem az óráimon! Részletek itt!
Napra kész infókat akarsz az egészséges életmód és a Flavon termékek hatásai, újításai kapcsán? Tudni akarod milyen előnyöd származik a tudatos étrend-kiegészítésből és egészséges életmódból? Miért pont a Flavon a legjobb választás ehhez?
Iratkozz fel hírlevelemre, és megkapod a válaszokat!
Kérdéseiddel vedd fel velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:
Hoffmann Mónika
Tel.: +36-70/61-36-917
E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com
Skype: monikahoffmann87
Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87