Mire figyelj étrend-kiegészítő választásánál?

Ha tudatos életvezetésről és táplálkozásról beszélünk, és arról, hogy a szervezetünket amúgy is rengeteg elkerülhetetlen terhelés éri, akkor mindenképp fontos, hogy természetes étrend-kiegészítőt fogyassz a mindennepokban, ami nem egy plusz szintetikus teher az immunrendszerednek. Legyen az adott termék mindenképp tiszta: tartósítószertől, szinezéktől, adalékoktól mentes, és véleményem szerint a hozzáadott vízet és cukrot is teljesen felesleges megvásárolni. Törekedj arra, hogy színtiszta terméket fogyassz, jut elég egyéb dolog a szervezetedbe, és ráadásul miért fizetnél olyan dologért, ami nincs a javadra (tartósítószer, xantán gumi, cukor, natrium benzoát stb), vagy pl ha kinyitod otthon a csapot, akkor megkapod (hozzáadott víz).

 

Egy másik fontos tényező a komplexitás. Mivel a természet is komplex megoldásokat kínál, (pl nincs külön A-vitamin fa, meg cink bokor…), így az emberi szervezet is, mint a természet része, komplex megoldásokat tud a leghatékonyabban hasznosítani. A komplex és természetes készítmények nagy előnye, hogy a természet ősi bölcsességét kínálja, ami tökéletes precizitással, megfelelő arányú összetevőkből „alkotta meg” az adott növényt.

Az egy komponensű vitamin vagy ásványi anyag készítményeket, ill mesterségesen összeállított multivitaminokat nagyon bonyolult, vagy inkább lehetetlen olyan precizitással és pontossággal kombinálni, hogy a megfelelő arányt kiadják az összetevők, arról már nem is beszélve, hogy szerintem sokkal komfortosabb napi 1 vagy 2 komplex terméket megenni, mint 25 különböző bogyót összekombinálni.

 

És ha már természetesség és komplexitás, akkor ide kapcsolódik szorosan az ún. szinergikus hatás is (hatástöbbszörözés/hatékonyság növelés, tehát 1+1 nem 2, hanem pl 3, 4 vagy még több), ami az élő növényekben természetes módon jelen van. Egy élő mövényekből készült természetes készítményben tökéletes harmóniában és egységben tudnak a hatóanyagok működni, és a szervezeted, mint szintén egy intelligens élő organizmus ezt a tápláléki formát azonnal, könnyen tudja hasznosítani. A szinergiának köszönhetően sokkal jobb hatást lehet elérni, mintha külön-külön fogyasztanád el az egyes alkotóelemeket. A tápláléki forma előnye, hogy jóval többet tartalmaz, mint mondjuk egy adott hatóanyag. Pl ha C-vitamin fogyasztásról beszélünk, sokkal hatékonyabb egy kis mg mennyiségű C-vitamin, ha élő, tápláléki közegben van (pl a gyümölcsben), mint egy nagy dózisú szimpla (szintetikus) C-vitamin.

 

Még egy fontos szempont, hogy milyen állaga van az adott készítménynek. A tudomány legfrissebb kutatásai szerint azok a termékek tudnak a legjobb biohasznosulással (sejt szintű hasznosulással) és a legkisebb veszteséggel működni, melyeknek az állaga a lehető legközelebb áll az emberi test sejtközötti állagához. Ez egy kocsonyás, zselés anyag, ún. test-azonos gél állag, ami több mint 90% feletti biohasznosulással bír. Vagyis amit ilyen formában juttatsz be a szervezetedbe, az nem csak hogy felszívódik, hanem eljut a sejtjeidig és ott fejti ki a hatását, hasznosul. Ennél egy még hatékonyabb verzió egy speciális gyors-keverési eljárással készülő termék, mely ún. olaj-víz emulzió, ami közel 100%-os biohasznosulással működik!

 

 

Érdemes étrend-kiegészítőt fogyasztani? 

Van-e létjogosultsága?

Milyen elemei vannak a tudatos egészségmegőrzésnek, életvezetésnek? 

Milyen megoldások léteznek?

 

Ezekre, és még számos, a tudatos életvezetést elősegítő kérdésre kapsz választ a hírlevelemből! Iratkozz fel MOST!

 

 

Kérdéseiddel vedd fel Velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87

 

Az oldalon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek. Nem helyettesíthetik szakember véleményét, a velük való személyes megbeszélést és kivizsgálást. Nem adhatnak választ betegségekkel illetve azok gyógymódjaival kapcsolatos kérdésekre.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük