Magyarország gyerek és felnőtt lakossága a világ élvonalában elhízás szempontjából!

Magyarországon idén május 19-én, szombaton tartották az Európai Elhízás Elleni Napot.

A világstatisztikák igen szomorú eredményeket mutatnak, főleg a hazai viszonylatokat nézve.

Sürgős változtatást igényel az életmódunk, ha nem akarunk rövid időn belül komoly egészségügyi kihívásokkal szembe kerülni, illetve ha a gyerekeinket nem akarjuk egy szenvedéssel, súlyos betegségekkel tűzdelt, rövid élet éle állítani!

A WHO felmérései alapján Magyarország 4. (!!!) helyen áll az elhízott felnőtt lakosság arányában világ szinten! Ez azt jelenti, hogy a magyar lakosság 28-31%-a elhízott. A világrangsort az USA vezeti Mexikó és Új-Zéland előtt.

Mára az európai népesség több mint fele túlsúlyos vagy elhízott, és ez az arány előreláthatólag tovább fog növekedni. Sok túlsúlyos vagy elhízott felnőtt már gyermekként súlyproblémákkal küzdött, életvitelükön azonban korai felnőtt éveikben sem változtatnak.

A felnőttek naponta legalább öt órát töltenek ülő helyzetben annak ellenére, hogy a mozgásszegény életmód számos krónikus betegség ismert kockázati tényezője –hívta fel a figyelmet az európai elhízás elleni nap alkalmából Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, az Első 1000 Nap Program szakértője.

A túlsúly összefüggésben áll a szív- és érrendszeri betegségek – mint például a magas vérnyomás, a szívinfarktus és a stroke -, a 2-es típusú cukorbetegség, számos daganatos betegség és ízületi kórkép kialakulásával, de okozhat alvási- és légzésproblémákat, epekövességet és depressziót is.

Ennél még szomorúbb adat, hogy csaknem megduplázódott az elhízott gyerekek száma az elmúlt húsz évben, melynek leggyakoribb oka a helytelen korai táplálás

A legfrissebb felmérések szerint az európai tizenévesek csaknem harmada túlsúlyos vagy elhízott, tízből hat érintett pedig felnőttként is súlytöbblettel küzd.

Az első 1000 nap egy ember életében szinte mindent megalapoz a későbbi felnőtt kor egészségét illetően. A fogantatástól számított első 1000 nap, vagyis kb 2 éves koráig a gyerkőcnek, kiemelt fontosságú, hogy a fejlődő szervezete számára a legideálisabb, sepciális táplálást kapja.

A gyermekkori elhízás sokkal veszélyesebb, mert náluk harminc százalékkal nagyobb eséllyel alakul ki magas vérnyomás, 2-es típusú cukorbetegség vagy szív- és érrendszeri megbetegedés, mint azoknál, akik csak felnőttkorban küzdenek plusz kilókkal.

Egyéves kor felett minden harmadik családban ugyanazt eszik a babák, mint a család többi tagja, így jóval több szénhidrátot, fehérjét, sót és cukrot visznek a szervezetükbe, pedig tápanyag-, vitamin- és ásványianyag-igényük jelentősen eltér a felnőttekétől.

A mozgásszegény életmód nem csak a felnőttek körében jelent problémát. A legfrissebb felmérések szerint sajnos a gyerekek sem mozognak eleget. Európában a serdülőkorúak kétharmada egyáltalán nem él aktív életet, amely kiemelt szerepet játszik abban, hogy a 13 évesek csaknem harmada, és a 11 éves gyerekek 33 százaléka túlsúlyos vagy elhízott.

A szakértők nem győzik hangsúlyozni: a kisgyermekkori elhízás egyik leggyakoribb oka nem a genetika, hanem a helytelen korai táplálás.

A Flavon termékek ezekben a témákban nekem, és az ismerőseimnek is rengeteget segítettek a megfelelő, minőségi táplálkozás kialakításában.

Az elmúlt 5 évben pl 5 baba született a fogyasztóim körében, akik már a fogantatás pillanatától kezdve (vagy már korábban is 😉 ) Flavon Kidset „fogyasztottak” az anyukán keresztül, és tökéletesen egészségesen látták meg a napvilágot.

Több tucat kisgyerek van a köreimben, akiknek a szülei felelősségteljesen a lehető legkorábbi időszaktól kezdődően adják a Flavon Kidset a piciknek, akikenk szemmel láthatóan jóval ellenállóbb az immunrendszere a környezetükhöz képest.

Számtalan olyan problémával találkoztam, ahol akár gyereknél volt táplálkozási, emésztési probléma, akár felnőtteknél pl túlsúly. A tapasztalataink azt mutatják, hogy a Flavon termékek jelentős támogatást tudtak nyújtani az ilyen típusú problémák megoldásánál.

Nekem személy szerint a Flavon termékek, kiemelten a Green és a Peak, hatalmas változást hozott az életembe: összesen 12-13 kg-tól és jónéhány centitől, (2-3 ruhamérettől) tudtam megszabadulni a segítségükkel! A tapasztalataimról, hogyan csináltam itt találsz további infókat!

Itt tudsz Flavon terméket vásárolni!

Miért szükséges a tudatos életmódra fokozottan figyelni?

Milyen problémák előzhetőek meg, vagy optimalizálhatóak a tudatos életmóddal?

Mitől más a Flavon termékcsalád, mint az összes többi étrend-kiegészítő?

Milyen értékek, egyediségek, referenciák és biztosítékok állnak mögötte?

Tudd meg a válaszokat a hírlevelemből! Irtakozz fel most!

Kérdéseiddel vedd fel velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87

Az oldalon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek. Nem helyettesíthetik szakember véleményét, a velük való személyes megbeszélést és kivizsgálást. Nem adhatnak választ betegségekkel illetve azok gyógymódjaival kapcsolatos kérdésekre.

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük