A természet daganat prevenciós eszközei – növényekkel a rák ellen!

Egy ókori bölcs mondás szerint a betegségek a természetből jönnek, és a megoldásuk is onnan érkezik.

A daganatos megbetegedések napjainkban igen magas, és egyre növekvő számot öltenek. Ez sajnos alapvetően a nem megfelelő életmódunknak, a túlzott károsanyag bevitelnek, a kevés minőségi tápanyagnak és a stresszes életkörülményeknek köszönhető.

Sokan gondolják, hogy a daganat „hirtelen, egyik napról a másikra” alakul ki, pedig ez akár hosszú évtizedek eredménye is lehet az életmódból adódóan.

Van akinek genetikailga erősebb hajlama van rákos megbetegedésre, azonban azt már több táplálkozástudományi szakember és rákkutató is megállapította, hogy az életmódunk az, amivel aktiválni tudjuk ezt a hajlamot, vagy elkerülni.

 

A megfelelő életmódnak számtalan eleme van, ilyen például a megfelelő mennyiségű víz fogyasztás, a rendszeres mozgás és pihenés, a tudatos mentális fejlődés, és legfőbb képen a táplálkozás. Azt már Hippokratesz is megállapította, hogy a táplálkozásunk és az egészségünk szorosan összekapcsolódik, erről itt tudsz bővebben olvasni.

A daganatos megbetegedések megelőzésében igen fontos szerepet játszanak az antioxidáns hatású vegyületek, melyek a mindennap keletkező káros sejteket tudják semlegesíteni, kordában tartani. Erről itt tudsz bővebben olvasni.

Az antioxidánsok több féle anyagokat jelölnek, pl ide tartoznak a flavonoidok is, melyek a növények színanyagai, természetes védőanyagai. Erről Szent-Györgyi Albert folytatott tudományos kutatásokat, melyek mai napig megalapozzák a mai tudomány irányát. A flavonoidok fontosságárl itt tudsz olvasni.

 

A természet számtalan olyan növényt kínál számunkra, melyekről sorra születnek a tudományos eredmények, hogy képesek a daganatos megbetegedések kialakulását jelentősen gátolni, ill már kialakult probléma esetén pedig hatékony támogatást nyújtanak.

 

Ismerjünk meg néhányat közülük!

 

Moringa oleifera

A moringát sokszor „csoda fa”-ként is emlegetik komplex beltartalma és jelentős élettani hatásai miatt.

18 féle esszenciális aminosavat tartalmaz, kimagaló A- és C-vitamin forrás, nagy mennyiségben tartalmaz kálciumot, magnéziumot, cinket, káliumot, vasat, omega 3 zsírsavat, és ezek mellett számos rákellenes vegyületet. Protein tartalma magasabb a tojásénál, így vegán életmódot folytatóknak kifejezetten előnyös.

 

Az elmúlt években egyre több klinikai vizsgálatot indítottak a moringa élettani, és főként daganat-ellenes hatásának vizsgálatai kapcsán. Hasnyálmirigy-rák, és több más agresszív ráktípusnál is kimagasló pozitív eredményeket hozott.

 

Emellett számtalan egyéb élettani területen van még pozitív hatása.

A moringa fa leveleit régóta alkalmazzák a hagyományos orvoslásban gombaellenes, antibakteriális, antidepresszáns hatása miatt, de a cukorbetegség kontrollálására, fájdalom- és lázcsökkentésre, és még asztma kezelésére is kiváló.

A moringa vércukorszint csökkentő összetevőket is tartalmaz. A levelében található króm segíti az inzulin hatásának fokozását és támogatja a vér glükóz-felvételét. Ennek alapján kiegészítő terápiaként igen hatékony segítség tud lenni.

 

Egy másik izgalmas terület, amit a moringa fogyásztása tud támogatni az szexuális aktivitás, potencia növelés. Magas cink tartalmának köszönhetően jelentősen hozzájárul a merevedési zavarok leküzdésére, javítja a termékenységet férfiak és nők esetén egyaránt. Tudományos vizsgálatok eredményeként a természetes vágykeltők, afrodiziákumok közé bekerült ezekkel a növényekkel együtt.

 

A magas és komplex tápanyag tartalom jelentősen hozzájárul a mindennapi vitalitás, fittség megőrzéséhez, javuítva a szervezet és a vér oxigénellátottságát, így remekül tudja elűzni a fáradékonyságot.

 

 

Citrus pektin

Erős tudományos bizonyítékok utalnak arra, hogy egy, a testünkben lévő bizonyos fehérje magas szintje megnöveli a szívroham, a rák és más betegségek kockázatát. Az említett fehérje a galektin-3, mely kis mennyiségben minden sejtünkben, szövetünkben, és a vérünkben keringve is megtalálható. Normál mennyiségben támogatja az immunrendszer munkáját a szöveti regenerációban, de ha túl sok van belőle, akkor káros gyulladást okoz, mely szívbetegséget, daganatos betegséget vagy vesebetegséget idézhet elő.

Több tanulmány is kimutatta, hogy a galektin-3 elősegíti a daganatok kifejlődését és növekedését, valamint az angiogenezis folyamatához is hozzájárul, melynek során a daganatot tápláló vérerek keletkeznek, elősegítve a rák terjedését.

Létezik egy olyan vegyület, mely segít blokkolni a galektin-3 káros hatásait, és képes javítani a daganatos és más betegségek kezelésének hatékonyságát. Ez nem más, mint a citrusfélékben található citrus-pektin.

A pektin molekulák túl hosszúak ahhoz, hogy felszívódjanak a szervezetben, de egy módosított formában már a szervezet fel tudja venni őket, és akkor korlátozni tudják a galektin-3 káros hatásait, és így megelőzhetőek a vele összefüggő gyulladások kialakulásai.

A citrusfélékben található citrus-pektin módosított formája segít megakadályozni a káros fehérje romboló hatását.

Ez a módosított pektin segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek és a rákos betegségek kialakulását, illetve nagyban javíthatja a kezelésüket. Ezeket az észrevételeket dr. Isaac Eliaz  az Amerikai Kémiai Társaság philadelphiai ülésén mondta el. –forrás: VOA-Voice of America, 2012. augusztus

Az MCP (módosított citrus pektin) gátolja a tumorsejtek összetapadását, ezzel csökkenti a tumor növekedését, gátolja a daganatot támogató érhálózat kialakulását, segít előidézni a rákos sejtek pusztulását.

Hatásai eddig főleg a prosztata rák és a melanoma (bőrrák) esetén igazoltak, de jó hatású a mell, a kolorektális tumorok ill. a leukémiás kórképek estén is.

Bizonyított,hogy:

– csökkenti a radioterápia mellékhatásait,

-fokozza a hagyományos kemoterápiás szerek hatékonyságát

Az eddigi adatok/tapasztalatok alapján helye van a kiegészítő rákterápiákban!

A pektin anyagok jótékony hatású, abszolút veszélytelen természetes méregtelenítők,melyek kivonják a szervezetből a nehézfémeket,a rádionuklidokat és más méreganyagokat.

 

 

Szőlőmag

Először Nobel-díjas tudósunk, Dr. Szent-Györgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett kedvező hatását. Õ mondta ki azt is először, hogy a szőlőmag tartalmazza valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst.

Antioxidáns hatása magas polifenol tartalmának köszönhetően 20-szorosa a C- ill E- vitaminnak, így igen hatékonyan tud fellépni a káros, gyulladásos folyamatokkal szemben, melyek akár daganatos megbetegedéseket is okozhatnak.

 

Az elmúlt évtizedekben számos klinikai vizsgálatot végeztek a szőlőmagkivonattal, melyek alátámasztják, hogy igen nagyban hozzájárulhat a különböző típusú daganatos sejtek szaporodásának gátlásához, kialakulásához. Ilyen vizsgált daganat típusok pl: leukémia, limphóma, mell, bőr, ill bélrák sejtek.

 

Antioxidáns, ill gyulladás kontrolláló hatásának köszönhetően pozitív támogatást tud nyújtani ízületi problémák esetén, változó korban, prosztata problémák esetén. Élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert, szív-érrendszeri problémák (érszűkület, koleszterin, ér elmeszesedés) és allergiás tünetek enyhítésében tud pozitív támogatást nyjtani. Belsőleg fogyasztva rugalmassá teszi a bőrt, külsőleg alkalmazva ránctalanító, feszesítő hatással bír.

 

 

Brokkoli

A brokkolit a tudományos kutatások igen magas szintre emelik a jótékony hatású zöldségek körében, főleg a daganatterápiában mutatott hatásai alapján.

 

A brokkoli sok féle vitamint (A-, B1-, B2-, B6-, C-, E-vitamin) és ásványi anyagot (kálium, kálcium, magnézium, nátrium, cink, vas, foszfor) tartalmaz nagy mennyiségben. Emellett gazdag klorofill forrás. Gazdag karotinokban, flavonoidokban, ezáltak jelentős antioxidáns hatású.

 

Többek között a brokkoliban megtalálható az a kemopreventív hatású vegyület, a szulforafan nevű anyag is, mely segíti a szervezetnek a daganatos sejtek elpusztítását célzó természetes folyamatainak beindulását, a programozott sejthalálnak nevezett jelenséget.

Eddig a végbél-, hólyag, a prosztatarák, egyes – főként női – daganatok és az áttétképződés megelőzésében játszott szerepét vizsgálták.

Van olyan vegyülete a brokkolinak, mely inaktivál egy tumornövekedést serkentő ösztrogénszármazékot, így az ösztrogénfüggő emlő- és egyéb (pl petefészek) daganatok esetében játszhat szerepet a rákmegelőzésben. A brokkoli anyagai az áttétképződés esélyét is csökkentették a vizsgálatok alatt.

A szulforafan nevű anyag segít a gyomorfekély megelőzésében is, az által, hogy problémát kiváltó Helicobacter pylorit is segít visszaszorítani. Emellett erőteljes gyulladásgátló hatású, melynek köszönhetően az ízületi problémák megelőzésében és kezelésében is nagy szerepet játszik.

 

A brokkoli támogatja a szervezet méregtelenítését segítő enzimek működését.

Lassítja az öregedést.

Fitovegyületei gátolják a pajzsmirigy túlzott hormontermelését, ezáltel segíthet az autoimmun pajzsmirigy túlműködési zavar (Basedow-kór) javulását.

 

Több olyan vegyület is található benne, melyek jótékonyan hatnak a szív-érrendszeri problémáknál: vérnyomás csökkentés. Vérszegénység és fáradékonyság esetén hatékony támogatást tud nyújtani.

 

 

Gránátalma

A gránátalma ősidők óta alkalmazott természetes megoldás mind a daganatos megbetegedések megelőzésében, mind pl vágykeltő tulajdonsága miatt is igen közkedvelt. A gánátalma élettani hatásait itt tudod megismerni.

 

 

Búzafű

Olyna különleges összetevőket taralmaz, mint pl a B-17 vitamin, mely igen erőteljes daganatellenes hatású vegyület. Emellett az allergiás problémákban is hatékony segítség tud lenni. Ismerd meg itt a búzafű jótékony hatásait!

 

 

Bétaglükán

A bétaglükánok ma a tudomány által legelismertebb természetes daganatellenes anyagok, emellett pl a vírusok, baktériuomk ellen is az egyik leghatékonyabb védelmet tudja nyújtani. Ismerd meg itt a bétaglükánt!

 

 

Cékla

Az egyik, ha nem a legközismertebb daganatellenes növény. Számos területen segíti a szervezet működését, pl a természetes méregtelenítési folyamatokban. A cékla jótékony hatásait itt tudod megismerni!

 

 

Homoktövis gyümölcshúsolaj

A homoktövisről, mint gyümölcsről, sok hasznos dolgot tudunk, azonban a gyümölcshúsának az olaja igen erőteljes daganatellenes hatására még csak mostnában kezdtek felfigyelni a tudósok. Emellett, mit tiszta természetes növényi olaj nagyban hozzájárul a természetes omega zsírsavak megfelelő arányú bejuttatásához. A homoktövis gyümölcshúsolaj hatásait itt tudod megismerni.

 

 

Az elmúlt 5 évben, amióta a Flavon termékeket fogyasztom és ajánlom az ismerettségi körömben, sajnos igen sok daganatos problémával találkoztam, és szerencsére, akik beillesztették a mindennapjaikba kiegészítő terápiaként a Flavon termékeket (akár utókezelésnél, akár aktív kezelés mellé) jelentő pozitív tapasztalatokról tudnak beszámolni.

A Flavon termékek több összetevőt is taralmaznak a fentiek közül, nézd meg őket itt.

Itt tudsz Flavon termékeket vásárolni!

 

Miért fontos a tudatos egészség-megőrzés és megelőzés?

A magas szintű zöldség és gyümölcs fogyasztás miért fontos?

Milyen egyedülálló értékeket képviselnek a magyar Flavon termékek az egészségmegőrző termékek piacán?

 

Tudd meg a legfontosabb téged érintő információkat a hírlevelemből, íratkozz fel most!

 

Kérdéseiddel vedd fel velem a kapcsolatot MOST az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Hoffmann Mónika

Tel.: +36-70/61-36-917

E-mail: teiranyitodazeleted@gmail.com

Skype: monikahoffmann87

Facebook: www.facebook.com/monikahoffmann87

 

Az oldalon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek. Nem helyettesíthetik szakember véleményét, a velük való személyes megbeszélést és kivizsgálást. Nem adhatnak választ betegségekkel illetve azok gyógymódjaival kapcsolatos kérdésekre.

 

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük